Free cookie consent management tool by TermsFeed Actualizare preferințe cookie-uri
6 reguli simple

Adreseaza-te în scris!

Din motive care tin de modul de derulare a investigatiilor dar si pentru evitarea unor eventuale neîntelegeri, ANCOM nu primeste petitii decât în scris. Le poti transmite prin posta (la adresa sediului central al ANCOM sau la sediile oficiilor teritoriale ale ANCOM), fax, posta electronica sau utilizând formularul nostru online.

Scrie clar si la obiect!

Pentru solutionarea petitiei tale trebuie sa întelegem obiectul acesteia. De aceea, un text neclar, incomplet sau ilizibil va atrage clasarea petitiei.

Da-ne datele tale de indentificare!

Este important sa ne transmiti datele tale de identificare complete – nume, prenume, adresa unde ai domiciliul. Trebuie sa întelegi ca, în lipsa acestora, suntem de multe ori în imposibilitatea de investiga cele semnalate de tine, prin faptul ca furnizorii nu te pot identifica în bazele de date cu clientii.

Ajuta-ne cu documente si informatii suplimentare!

Transmiterea, odata cu petitia propriu-zisa, a unor documente sau informatii suplimentare  (contracte, facturi, corespondenta cu furnizorul etc.) ne ajuta, si te ajuta, prin scurtarea timpului de raspuns, fiind, de regula, o etapa obligatorie a investigatiilor pe care le derulam. De asemenea, pentru a te putea contacta cu usurinta, da-ne un numar de telefon sau o adresa de e-mail de actualitate.

Nu ne transmite o petitie daca nu suntem principalul destinatar al acesteia!

Daca adresezi o sesizare mai multor destinatari, te rugam sa precizezi în ce masura te adresezi institutiei noastre. Astfel, vom putea începe investigatiile. Daca intentionezi sa transmiti o sesizare si furnizorului tau, asteapta întâi raspunsul acestuia. Nu transmite aceeasi sesizare, în acelasi timp, si ANCOM, si furnizorului. Nu ne transmite corespondenta ta cu terti decât daca se refera la/completeaza o petitie pe care ne-ai adresat-o deja. Simpla aducere la cunostinta ANCOM a corespondentei purtate cu un tert nu constituie o petitie.

Nu scrie în numele altei persoane!

Aceasta practica poate genera confuzii cu privire la titularul contractului si întârzieri ale investigatiilor sau chiar imposibilitatea continuarii acestora. Ca exceptie, poti transmite o sesizare în numele altei persoane atunci când ai calitatea (dovedita) de reprezentant legal al acesteia.