Free cookie consent management tool by TermsFeed Actualizare preferințe cookie-uri
Comunicate de presă

Conferința Plenipotențiară a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor: Înregistrarea mass-media este acum deschisă

22.08.2022

Din 26 septembrie, timp de trei săptămâni, lideri din 193 de țări se vor reuni la București pentru a stabili direcția globală a transformării digitale și pentru a alege viitoarea conducere a agenției ONU pentru tehnologiile informației și comunicațiilor.

Reprezentanții mass-media care intenționează să participe la acest eveniment sunt rugați să se înregistreze pentru acreditare.

 

CLICK AICI PENTRU ÃŽNREGISTRARE

 

Conferința Plenipotențiară din 2022 – sau PP-22 – este cel mai înalt organism de elaborare a politicilor al UIT, agenția specializată pentru tehnologiile informației și comunicațiilor a Organizației Națiunilor Unite.

Organizat o dată la patru ani, acesta este evenimentul-cheie în cadrul căruia cele 193 de state membre ale UIT decid cu privire la viitorul rol al organizației.

Către viitorul nostru digital

Pe parcursul celor trei săptămâni, se preconizează că PP-22 va atrage aproximativ 3.000 de participanți, inclusiv șefi de stat și demnitari la nivel înalt din cele 193 de state membre ale UIT.

Delegațiile vor include, de asemenea, reprezentanți ai tuturor categoriilor de membri UIT – companii private, instituții academice și organisme naționale, regionale și internaționale implicate în activitățile organizației privind radiocomunicațiile și standardizarea, sau promovarea transformării digitale în conformitate cu Obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU.

PP-22 va stabili politicile generale ale UIT, precum și planurile strategice și financiare pentru perioada 2024-2027, care vizează întreaga activitate a UIT, dar, cu precădere, aspecte-cheie ca incluziunea digitală și reducerea decalajului digital, sau cele mai bune modalități de a mobiliza inteligența artificială (IA), internetul obiectelor (IoT) și rețelele 5G și viitoare către 6G, împreună cu alte tehnologii noi și emergente, pentru a îmbunătăți modul în care oamenii din întreaga lume trăiesc și muncesc.

Alegerea viitoarei conduceri a UIT

UIT joacă un rol esențial în facilitarea dezvoltării digitale durabile și a adoptării incluzive a noilor servicii și tehnologii pentru toți oamenii de pretutindeni. Organizația este mandatată de către guvernele din întreaga lume să coordoneze utilizarea în comun a spectrului de frecvențe radio, să promoveze cooperarea internațională în ceea ce privește atribuirea orbitelor satelitare, să promoveze o infrastructură digitală și de telecomunicații fiabilă și accesibilă în țările în curs de dezvoltare și să stabilească standarde globale pentru a asigura interconectarea fără bariere într-o gamă largă de sisteme de comunicații.

Conferința va alege, de asemenea, cei cinci înalți oficiali ai UIT – secretarul general, secretarul general adjunct și directorii birourilor de radiocomunicații, standardizare în telecomunicații și, respectiv, dezvoltare a telecomunicațiilor – care vor ghida activitatea organizației în următorii patru ani.

Ce: Conferința Plenipotențiară a UIT 2022 (PP-22) stabilește strategia UIT pentru următorii patru ani, bugetul și conducerea organizației.

De ce: Deciziile luate la PP-22 vor avea un impact asupra sectoarelor telecomunicațiilor și tehnologiei atât în țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare. Reporterii care se ocupă de domeniile afaceri, finanțe și dezvoltare, precum și cei interesați de tehnologie și afaceri externe, vor avea ocazii unice de a realiza știri cu privire la provocările și oportunitățile cu care ne vom confrunta cu toții în anii următori.

Când: 26 septembrie – 14 octombrie 2022.

* Confirmarea sesiunilor care sunt deschise presei, precum și orele pentru conferințele de presă, vor fi comunicate în apropierea datelor evenimentelor.

Unde: Palatul Parlamentului, București, România.

*Nu va exista posibilitatea de a participa la sesiuni în regim virtual, dar va exista posibilitatea de a urmări lucrările tuturor sesiunilor prin webcast.

Mai multe informații

  • ÃŽnregistrarea prealabilă este necesară pentru ca reprezentanÈ›ii mass-media să poată asista È™i participa. Pentru a respecta protocoalele de securitate, accesul la locul de desfășurare a evenimentului va fi permis doar persoanelor care poartă ecusonul evenimentului, fără excepÈ›ii.
  • InformaÈ›ii suplimentare pot fi obÈ›inute prin intermediul paginii de internet a PP-22.
  • Materialele de informare, comunicatele de presă, postările video, fotografiile È™i multe altele sunt disponibile pe pagina PP-22 Online Newsroom.
  • Notă pentru mass-media generală: ReprezentanÈ›ii mass-media sunt sfătuiÈ›i să-È™i depună cererile de acreditare È™i înregistrare în avans, pentru a acorda suficient timp în vederea verificării acreditărilor mass-media È™i pentru a primi informaÈ›ii utile în perioada premergătoare conferinÈ›ei.
  • Notă pentru presa internaÈ›ională: persoanele care necesită o viză de intrare în România vor gestiona personal obÈ›inerea acesteia.
  • Procesul de acreditare este gestionat de UIT. Pentru informaÈ›ii suplimentare, datele de contact sunt disponibile aici.

Despre UIT

Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) este organizația internațională din sistemul Națiunilor Unite specializată pentru tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC), care promovează inovația în acest domeniu, împreună cu cele 193 de state membre și cu peste 900 de membri din rândul companiilor, al universităților și al organizațiilor internaționale și regionale. Înființată în urmă cu mai mult de 150 de ani, UIT este o organizație interguvernamentală al cărei obiectiv principal este coordonarea utilizării în bune condiții a spectrului radio la nivel global, promovarea cooperării internaționale în asignarea orbitelor satelitare, îmbunătățirea infrastructurii de comunicații în țările în curs de dezvoltare și stabilirea de standarde la nivel mondial care să încurajeze interconectarea fără întrerupere a unei game largi de sisteme de comunicații. UIT se pune în slujba conectării întregii lumi, indiferent de mijloacele prin care se realizează aceasta: rețele de banda largă, cele mai recente tehnologii pe suport radio, navigație aeronautică și maritimă, radioastronomie, oceanografie și monitorizarea Pământului cu ajutorul sateliților, convergența comunicațiilor fixe și mobile, sau a tehnologiilor din domeniul internetului și al radiodifuziunii. Pentru mai multe detalii despre activitatea UIT, vizitați www.itu.int.