Printeaza Pagina

DAN GEORGESCU

 

Presedinte ANRC

 

 

Presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare în Comunicatii (ANRC) din martie 2005, Dan Georgescu a fost numit în aceasta functie dupa ce în 2003 a înfiintat si condus în calitate de presedinte si director executiv Asociatia Operatorilor de Telecomunicatii din România.

Absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, Dan Georgescu si-a desfasurat întreaga activitate în domeniul comunicatiilor electronice si al seviciilor postale.

De-a lungul carierei sale, a fost responsabil cu retelele de radiocomunicatii fixe si mobile din cadrul Ministerului de Interne si, ulterior, cu implementarea si întretinerea retelelor nationale de radiocomunicatii în cadrul Serviciul de Telecomunicatii Speciale. Fiind membru si ulterior presedinte al Consiliului de administratie al Societatii Nationale de Radiocomunicatii S.A. (SNR) între 1998 – 1999, iar apoi administrator unic al acesteia în perioada 1999 – 2001, Dan Georgescu a avut o contributie semnificativa la dezvoltarea si modernizarea SNR pentru a deveni al doilea operator national de telecomunicatii. El a coordonat începerea procesului de pregatire a SNR pentru privatizare. În perioada 1997 – 1998 a fost membru al Consiliului de administratie al Companiei Nationale Posta Româna. De asemenea, a fost Director General al MobilCom, companie privata de telecomunicatii.

 

Dan Georgescu are o experienta vasta si în domeniul administratiei publice Între 1996 – 2003 a fost consilier al celor 5 ministri ai comunicatiilor care s-au succedat, participând la elaborarea legislatiei, la procesul de privatizare si la acordarea licentelor marilor operatori nationali. A fost numit reprezentat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei în Comitetul interministerial pentru elaborarea Planului anual de aderare la NATO.

 

Dan Georgescu a absolvit, de asemenea, cursurile Colegiului National de Aparare, ale United States Telecommunications Training Institute (U.S.T.T.I.) si ale Universitatii Motorola.

Pentru performante deosebite în sport, ca membru al echipei nationale de baschet a României între anii 1969 – 1979, i-a fost acordat titlul de “Maestru al sportului“.